Startpagina Akkerbouw

Infosessie: akkerbouwers herontdekken bakgraan

Donderdag 10 juni nodigt Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant akkerbouwers uit voor een infosessie over bakgraan.

Wat is er mooier dan je eigen tarwe als lokaal brood bij de bakker om de hoek zien liggen? Levert dat behalve beroepsfierheid ook financieel iets op? En lukt dat nog wel in Vlaanderen, baktarwe telen bij de huidige strenge bemestingsnormen uit MAP6?

Dat soort vragen verdienen een ant-woord alvorens we kunnen nadenken over het opzetten van lokale ketens tussen boeren en even gepassioneerde molenaars en bakkers.

Lokaal brood en rendabele...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken