Bemesting is de sleutel tot succesvolle teelten in de moestuin. In een natuurlijke omgeving waar planten groeien, bloeien en afsterven, ontstaat in de bodem een natuurlijk evenwicht tussen de mineralen die opgenomen worden door de planten en de mineralen die terug in de bodem terechtkomen wanneer de planten afsterven. In de moestuin waar we planten telen om ze nadien te oogsten, worden de opgenomen mineralen afgevoerd, waardoor de bodem jaarlijks aan vruchtbaarheid inboet.
De biologische bewuste tuinier zal eerder kiezen voor organische meststoffen die wat langzamer werken, maar een meer gelijkmatige groei garanderen. - GBMet kunstmeststof kan men meer gericht gaan bemesten. - GB
Om de moestuin vruchtbaar te houden zullen we dus regelmatig meststoffen moeten toedienen aan de bodem. Het voorjaar, wanneer we de grond bewerken, is het uitgelezen moment om dit te doen. Maar de ene meststof is de andere niet. Daarom zetten we bij het begin van het moestuinseizoen graag nog eens alles op een rijtje..
Plantenvoeding
Planten zijn autotrofe organismen. In gewone mensentaal betekent dit dat zij in staat...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
TuinOntharden, vergroenen, tegelwippen: geveltuintjes worden steeds populairder in Vlaanderen. Niet alleen brengen ze kleur en leven in de vaak grijze, versteende straten, ze dragen ook bij aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving.