Startpagina Boerenprotest

Waar wringt het schoentje met natuurbeheerplannen precies?

De boerenprotesten gaan voorlopig niet liggen. Nadat Vlaams, federaal en Europees beleid, zoals de natuurherstelwet, kop van Jut waren, richtten boeren en landbouworganisaties hun pijlen de voorbije weken op verschillende natuurbeheerplannen van terreinbeherende organisaties.

Natuurbeheerplannen beschrijven de plannen van terreinbeherende organisaties zoals het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) of Natuurpunt om de natuur op hun percelen te beschermen en uit te breiden. In de IJzer- en Handzamevallei wil Natuur en Bos bijvoorbeeld de leefgebieden van verschillende zeldzame vogelsoorten veilig- stellen, zoals de bruine kiekendief, de kwartelkoning en het porseleinhoen. In ruil daarvoor krijgen ze van de Vlaamse overheid subsidies om die doelen tot een goed einde te brengen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Onderzoekers identificeren 3 hoofdredenen voor boerenprotesten

Boerenprotest In de eerste jaarhelft van 2024 trokken Belgische en bij uitbreiding Europese landbouwers massaal de straat op om te protesteren tegen de situatie waarin ze verkeerden en om meer waardering voor hun beroep te krijgen. Een onderzoeksgroep, waaronder medewerkers van UCLouvain, hield maanden geleden een bevraging om de beweegredenen voor het protest beter te begrijpen. Haar conclusies zijn nu klaar.
Meer artikelen bekijken