Startpagina Tuin

‘Phytophthora infestans’ profiteert van natte zomer

Ervaren moestuiniers weten al langer dat het ene jaar het andere niet is. Het voorjaar was uitzonderlijk nat, koud en somber, waardoor de start in vele moestuintjes er een was met heel wat hindernissen. Waar we de laatste jaren in de zomer te kampen hadden met hittegolven en langdurig droge periodes, kregen we nu af te rekenen met koele en natte omstandigheden.

De voorspellingen zien er vanaf nu met stijgende temperaturen, meer zon en af en toe een regenbui gelukkig al wat beter uit. Ook voor ‘de plaag’ zijn dit echter ideale omstandigheden (vocht en temperatuur) om onze late aardappelen en tomaten in openlucht aan te tasten. En aangezien voorkomen beter is dan genezen – wat in het geval van de plaag zeer moeilijk is – geven we graag wat tips mee om ‘de plaag’ te slim af te zijn.

‘Phytophthora infestans...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken