Startpagina Tuin

Waarom en hoe zeekool kweken?

Veel tuiniers beperken zich in de moestuin tot het kweken van courante groenten, waarvan in de handel volop plantgoed en zaad verkrijgbaar is. Vaak zijn dit relatief korte teelten, met bovendien een grote kans op succes, omdat de rassen goed aangepast zijn aan ons klimaat. Waarom zou een mens dan zeekool willen kweken? En kan men dat eigenlijk wel kweken in het binnenland?

We geven je in dit artikel graag een antwoord op al jouw vragen over zeekool. Dat er heel wat vragen – en gelukkig ook antwoorden – zijn over zeekool en de zeekoolteelt, mag blijken uit de literatuur.

Vaak heeft men het over een relatief nieuwe groente, of al even vaak over een vergeten groente. Zeekool wordt ook vaak vermeld als sierplant (vaste plant) zonder melding te maken van zijn culinaire deugden: de typische, zilte koolsmaak voor zeekool gekweekt op zilte gronden en de ietwat bittere smaak...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Wacht niet met tegelwippen tot de zomer

Tuin Ontharden, vergroenen, tegelwippen: geveltuintjes worden steeds populairder in Vlaanderen. Niet alleen brengen ze kleur en leven in de vaak grijze, versteende straten, ze dragen ook bij aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving.
Meer artikelen bekijken