Startpagina RULA

Sophie Keymolen: "Het is niet het geslacht, maar de vaardigheden die je moet waarderen"

In het Waals-Brabantse Rebecq runt Sophie Keymolen, samen met haar ouders Lucienne en Joseph, en haar broer Étienne, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop, diensten na verkoop en herstellen van landbouw-, industriële en handlingmachines. Ze vertelt over haar job, haar plaats in het familiebedrijf, haar kijk op de sector, haar positie als vrouw én haar ambities.

Keymolen Agri werd in 1965 opgericht door Victor Keymolen, de grootvader van Sophie. De ouders van haar vader waren afkomstig van Merchtem. Ze namen in de jaren 50 een boerderij over in Rebecq. Door problemen met zijn gezondheid stopte hij met veeteelt. Hij kreeg de kans om landbouwproducten en -machines te verkopen. De tuinbouwsector kwam er nadien bij, dat werd uiteindelijk de hoofdactiviteit. In 1980 verdeelden zijn 2 zonen de 2 takken van het bedrijf. Henry, de oom van Sophie, nam de tuinbouwafdeling over en mijn ouders legden zich toe...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA

De juridische kant van een schadegeval in de landbouw

RULA De landbouwsector zit vol gevaren. Zowel letterlijk als figuurlijk loert het gevaar om elke hoek. Hoewel voorkomen beter is dan genezen, is een goede kennis van het aansprakelijkheidsrecht ook een belangrijke meerwaarde voor een bedrijfsleider in de landbouwsector.
Meer artikelen bekijken