Startpagina RULA Kleinvee

Eendenlever van La Sauvenière: Stap voor stap groeien, met respect voor de dieren, het product en de consument

Meer dan 20 jaar geleden startte Valérie Van Wyzenberghe met de productie van eendenlever of foie gras. Deze stiel verdedigt ze met veel overgave. Met de hulp van haar man, François Vandenbulcke, kweekt ze iets meer dan 8.000 eenden per jaar, die ze dan verwerkt in het slachthuis op de boerderij.

Valérie Van Wyzenberghe mist geen enkele stap van het productie- en verwerkingsproces. Dat maakt haar tot een uitstekende ambassadrice van de korte keten en van een productie die zich onderscheidt door kwaliteit. Het is meteen ook een van de redenen voor hun recente onderscheiding: Agriculteurs de valeurs.

Uitdaging

Valérie, afkomstig uit een landbouwersfamilie in Hemptinne-lez-Florennes in de provincie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Kleinvee

Meer artikelen bekijken