Startpagina Groenten

“Eén middel dat je één keer mag spuiten, is echt een ‘no go’ ”, meent spruitenteler Kasper Kleijwegt (NL)

Volgens akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Kasper Kleijwegt uit het Nederlandse Mijnsheerenland is er voor de spruitenteelt over een paar jaar nog maar één chemisch middel over dat hij kan gebruiken tegen onder meer de melige koolluis (werkzame stof flupyradifurone). Als voorzitter van de Nederlandse landelijke spruitencommissie maakt hij zich ernstig zorgen over het voorbestaan van de Europese vollegrondsgroentesector.

De opa van Kasper en Ab Kleijwegt, die als neven samen het akkerbouw- en vollegrondsgroentebedrijf Kleijwegt LTB runnen in het Nederlandse Mijnsheerenland, had aanvankelijk een akkerbouw- en vollegrondsgroentebedrijf met melkvee in Rozenburg, een dorpje dat tegen Rotterdam ligt. Omdat hij vanwege industrie-uitbreiding uit Rotterdam weg moest, kocht hij in 1970 samen met zijn zonen het huidige akkerbouwbedrijf in Mijnsheerenland. De bedrijfsomvang bedroeg in die tijd 35 ha. Ook de opa van Kasper en Ab had al spruitjes als hoofdteelt. Kasper...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Hoe plagen in de koolteelt duurzaam beheersen?

Groenten Op 23 januari vond bij REO in Roeselare de studienamiddag Koolteelt 2.0 plaats. Het thema daarvan was de duurzame beheersing van 3 belangrijke plagen in de koolteelt: de koolvlieg, koolwittevlieg en bladluizen. Onderzoekers van Inagro, Viaverda en PSKW stelden er de resultaten voor van de projecten Suscabfly, Caban en Breval.
Meer artikelen bekijken