Wat heb je nodig?
800 g buikspek
1 rode kool
2 appels
50 ml sojasaus
50 ml Mirin ( zoete Japanse rijstwijn)
50 ml saké
50 g bruine suiker
100 g geitenkaas
100 g rozijnen
50 ml limoensap
50 g gehakte walnoten
scheutje sherry azijn
vetstof
peper en zout
Hoe ga je te werk?
Snijd het buikspek in reepjes.
Meng de sojasaus samen met de Mirin, saké en bruine suiker. Doe er de reepjes buikspek bij en meng goed door elkaar.
Laat het buikspek 30 minuten goed trekken in de marinade.
Snijd de rode kool in fijne plakjes, eventueel met een mandoline. Snijd de appels in een grove brunoise (blokjes). Sprenkel wat limoensap over de appelblokjes tegen verkleuring.
Meng in een kom de gesneden rode kool met de appelblokjes en rozijnen.
Doe er de rest van het limoensap bij en een scheutje sherry azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het gemarineerde buikspek in een pan met wat vetstof. Kruid met peper en zout.
Werk de salade af met de gehakte walnoten.
Serveer het buikspek met rode kool salade. Werk af met de geitenkaas.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be