VanDrie slacht veel minder dan anders, vreest miljoenenstrop
Kalfsvleesproducent VanDrie slacht nog maar 3 tot maximaal 4 dagen per week, in plaats van 5. Door de coronacrisis is de afzet naar de horeca – goed voor circa 40% van de omzet – zo goed als weggevallen. Het bedrijf zou commercieel gezien eigenlijk nog minder moeten slachten, maar dat gaat niet, legt directeur corporate affairs Marijke Everts uit, want dan komt de hele keten in gevaar.

VanDrie is de grootste kalfsvleesproducent van Europa. Het van origine Nederlandse bedrijf heeft in België een slachthuis in Hasselt. Het bedrijf kan niet zomaar kalverhouderijen die het als integrator controleert, stopzetten. Of de melkveehouderij daarvoor. Dat willen we ook niet. We moeten naar de toekomst toe de hele keten zo goed mogelijk in stand houden. Een keten is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom draaien we zoveel we kunnen door.”
De verkoop aan restaurants en catering zijn zo...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement