Startpagina Akkerbouw

Tussen emotie en wetenschap met Marc Van Montagu

De Belgische hoofdstad van de biotechnologie, Gent, speelde vorige week gastheer voor het jaarlijkse IUPAC-congres. Daarop delen de chemische industrie en de onderzoekswereld de laatste ontwikkelingen inzake gewasbescherming. We spraken er met één van de vaders van de genetische modificatie, Gents professor emeritus Marc Van Montagu, teleurgesteld door het beperkte draagvlak voor technologische vooruitgang binnen de landbouw.

Professor emeritus en doctor in de biochemie Marc Van Montagu is een uitermate positief ingesteld persoon. Toch kijkt hij een beetje verontrust naar de tegenstand die gentechnologie en chemische gewasbeschermingsmiddelen bij het publiek oproepen. Hij begrijpt de heersende ongerustheid over het milieu heel goed en benadrukt dat actie nodig is. Daarbij blijft hij een rabiaat verdediger van de wetenschappelijke methode.

“We weten maar zo weinig, terwijl er zo veel meer te weten is. Problemen oplossen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hergebruik van fosfor uit afvalwater voor kunstmest wordt opgeschaald

Akkerbouw Het hergebruiken van fosfor uit afvalwater in kunstmeststoffen wordt na succesvolle labotesten opgeschaald naar grotere volumes. Dat meldt rioolwaterzuiveraar Aquafin op 8 april. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de Antwerpse afdeling van de Zwitserse meststofproducent EuroChem.
Meer artikelen bekijken