Startpagina Akkerbouw

Natuurorganisaties betogen tegen GGO-wetgeving aan Luxemburgplein

Verschillende Belgische en Europese natuurorganisaties hebben op 7 april actiegevoerd aan het Europese Parlement in Brussel om verbetering in de GGO-wetgeving (genetisch gemodificeerde organismen) te bewerkstelligen. Actievoerende organisaties waren Nature & Progrès, Voedsel Anders, Greenpeace en andere belangenorganisaties.

Volgens de betogers heeft de Europese Commissie op 5 juli 2023 onder druk van de zaadindustrie een nieuw voorstel ingediend voor de deregulering van nieuwe GGO's.“Met de nauwelijks verholen bedoeling om het merendeel van de nieuwe genoom-editing technieken (NGT's) niet te controleren.” Dat is volgens de organisaties ten nadele van het milieu, de gezondheid van de consument en de landbouwers. Het voorstel van de Commissie zou namelijk geen risicobeoordeling, geen etikettering, geen traceerbaarheid of detectiemethoden hanteren.

Na...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hergebruik van fosfor uit afvalwater voor kunstmest wordt opgeschaald

Akkerbouw Het hergebruiken van fosfor uit afvalwater in kunstmeststoffen wordt na succesvolle labotesten opgeschaald naar grotere volumes. Dat meldt rioolwaterzuiveraar Aquafin op 8 april. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de Antwerpse afdeling van de Zwitserse meststofproducent EuroChem.
Meer artikelen bekijken