Startpagina Recht

Het Grondwettelijk Hof spreekt zich uit over overhangende takken en doorschietende wortels

Het artikel 37, vierde lid, van het Veldwetboek, dat bepaalt dat ‘ het recht om de wortels weg te hakken of de takken te doen afsnijden niet verjaart ’, was het onderwerp van een prejudiciële vraag bij het Grondwettelijk Hof.

In haar arrest van 5 juli 2018 stelt het Grondwettelijk Hof dat dit artikel niet discriminerend is en de artikelen 10 en 11 van de Grondwet niet schendt. Wij kaderen dit arrest en de gevolgen ervan voor onze lezers.

Prejudiciële vraag

Wanneer rechtbanken of hoven in België bij de behandeling van een rechtszaak geconfronteerd worden met wetten en decreten waarvan de grondwettigheid in twijfel wordt getrokken, kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

De maximale rentabiliteitsoppervlakten: Grenzen aan pachtopzeg voor eigen gebruik

Recht De opzeg voor eigen exploitatie of de exploitatie door een van de wettelijk voorziene familieleden is een van de meest gebruikte opzegmotieven uit de pachtwetgeving. Naast de vormvoorwaarden van de opzeg en de voorwaarden omtrent de aanstaande exploitant, kan ook de omvang van het bedrijf van de aanstaande exploitant voor wie de opzeg werd gegeven, roet in het eten gooien.
Meer artikelen bekijken