Onbekend maar niet onbemind: hoe de Belgische vis aan de man gebracht wordt
Move over kabeljauw en zalm, onbekendere vissoorten uit de Noordzee zijn minstens even lekker én goedkoper. Organisaties zoals VLAM en North Sea Chefs zetten alle zeilen bij om consumenten en koks te laten kennismaken met vis van bij ons.

Zalm en kabeljauw blijven klassiekers op het bord van de Belgische viseters. Ze zijn samen goed voor meer dan de helft van de verkoop van verse vis in België. Zalm neemt zelfs 36% van de verkoop van verse vis voor zijn rekening. “Het aandeel van deze vissen in de winkelrekken blijft zelfs langzaam maar zeker toenemen”, aldus Marina Sablon van het Vlaamse Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
De boodschap van VLAM is simpel: “Eet meer vis gevangen door onze Belgische vissers.” Alle Noordzeevissen samen zonder kabeljauw vormen maar 32% van de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement