Startpagina Tuin

Hoe ziektes voorkomen en bestrijden in je moestuin?

Warmte, vocht en een waardplant, meer hebben schimmels niet nodig om zich ongebreideld te vermeerderen. Zomerse temperaturen en enkele sappige regenbuien of een onweersbui zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor schimmels en andere ziekteverwekkers, die er de oorzaak van kunnen zijn dat gezonde planten plots ziek worden en volledig of deels afsterven. Een goede diagnose en gepast ingrijpen kunnen dan de schade beperken.

Nu alles in de natuur volop groeit en bloeit, zijn ook de plantenbelagers volop actief. Niet alleen voor plaaginsecten, slakken, vogels en knaagdieren, maar ook voor de kleinere levensvormen zoals schimmels, bacteriën, virussen… zijn de welig groeiende planten een ideale voedingsbron. Gelukkig klinkt het erger dan het in werkelijkheid is. Een (moes)tuin die aangelegd is zoals het hoort en een wakkere tuinier volstaan veelal om deze belagers onder controle te houden. In dit artikel gaan we wat dieper in op plantenziekten en op hoe we ze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Wacht niet met tegelwippen tot de zomer

Tuin Ontharden, vergroenen, tegelwippen: geveltuintjes worden steeds populairder in Vlaanderen. Niet alleen brengen ze kleur en leven in de vaak grijze, versteende straten, ze dragen ook bij aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving.
Meer artikelen bekijken