Startpagina Melkvee

Hoe maak ik mijn rundveebedrijf klaar voor de toekomst?

Vanuit het stikstofakkoord wordt elk rundveebedrijf een ammoniakemissiereductie opgelegd, en dat naast de vooropgestelde sectordoelstellingen. Daarbovenop komen er op een rundveebedrijf ook nog andere luchtemissies vrij, zoals methaan en lachgas. Vlaanderen stelt bijkomende doelstellingen om deze emissies te reduceren. Maar hoe bereid je je als rundveehouder daarop voor?

Begin juli 2023 organiseerde het departement Landbouw en Visserij 2 infomomenten (dus voor het ontwerp-stikstofdecreet of de 2 ministeriële instructies bekend werden gemaakt). De toelichting is gebaseerd op de goedgekeurde conceptnota Programmatische Aanpak Stikstof (10 maart 2023) (PAS) en is de basis voor de uitwerking van de PAS-wetgeving.

Verschil tussen milieu- en klimaatmaatregelen

Katrien Boussery,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Jaarverslag MCC: Daling melkveehouders zet zich versneld door

Melkvee Op zijn jaarvergadering op 28 maart stelde het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) haar jaarverslag voor. “Ondanks het voorbije natte jaar en blauwtong zijn we er in Vlaanderen nogmaals in geslaagd om het niveau van melkproductie op peil te houden. Dat getuigt van een geweldig vakmanschap, dat alle steun verdient”, zegt MCC-voorzitter Tom Van Nespen
Meer artikelen bekijken