Startpagina Archief

Kip Wellington

Zet een feestje op tafel met deze nieuwe versie van Beef Wellington! We vervangen het rundvlees in kipfilet en de duxelles van champignons in een frisse erwtjespuree. Serveer de miniversie van de Beef Wellington met een frisse salade. Na een bereiding van 3 kwartier is het klaar voor 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

1 ajuin

2 teentjes knoflook

200 g erwten (diepvries)

1 el tijm

2 el munt (fijngehakt)

4 kipfilets

4 sneetjes Ganda-ham

2 vellen bladerdeeg

1 ei

150 g witte bonen uit blik

1 tl kippenkruiden

boter

peper

zout

Hoe bereid je het?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Open de witte bonen en laat uitlekken.

Kruid de kip met de kippenkruiden en bak ze in boter rondom bruin. Schep uit de pan.

Snipper de ui fijn en pers de look. Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er de ui met de look in glazig. Voeg de erwtjes toe en roerbak 5 minuten. Roer er de tijm onder en kruid met peper en zout.

Schep alles in een blender, voeg de bonen en de munt toe en mix glad. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 20 op 20 cm. Leg op elke vierkant een plakje ham.

Leg er een kipfilet op en verdeel er de erwtjespuree over.

Sluit de pakketjes en duw de randen goed aan. Leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak er met een scherp mens kruiselings ondiepe insnijdingen in.

Kluts het ei los en bestrijk er de pakketjes mee. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen