Startpagina Archief

Is het waterbeleid in Vlaanderen

halfvol of halfleeg?

Aan regenval geen gebrek in ons Belgenland, en toch is de vraag naar water in droge periodes vaak hoger dan het aanbod. Het is een nijpend probleem dat alleen zal toenemen onder invloed van klimaatverandering, tenzij we werk maken van de juiste oplossingen. We vroegen aan 3 experten of het glas halfvol is of halfleeg.

Met meer dan 90% van de meetpunten die een hoge tot zeer hoge grondwaterstand hebben, lijkt een droogteprobleem vandaag een ver-van-mijn-bed show. De voorbije jaren leren ons echter dat lange periodes van regen, gevolgd door warme, droge maanden, geen uitzondering zijn. Hoewel het veel regent in ons land, blijkt optimaal omgaan met dat water makkelijker gezegd dan gedaan. De hoge verstedelijkingsgraad, veel verharding en een hoge bevolkingsdichtheid spelen een belangrijke rol in dit probleem, net als de versnippering van bevoegdheden in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Voir plus d'articles
Meest gelezen