Startpagina Archief

MAP 7 laat op zich wachten

Bijna één jaar geleden riep Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) een overleg in het leven waarbij alle actoren die betrokken zijn bij het mestbeleid tot een gedragen mestactieplan (MAP) moesten komen. Intussen is het openbaar onderzoek voor MAP 7 nog niet gestart.

Vlaams parlementslid Steven Coenegrachts (Open Vld) verwees in de commissie Leefmilieu van 17 oktober naar de commotie die vorig jaar ontstond over de nota die met de Europese Commissie werd besproken over MAP 7. Bij het overleg dat de minister lanceerde, zijn alle actoren bij het mestbeleid – landbouw- en natuurorganisaties en de betrokken administraties – betrokken. De Europese derogatie liep af en de Vlaamse regering werd door de Europese Commissie in gebreke gesteld in februari 2023.

Geen ontwerp van decreet

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Verminder je ammoniakemissies bij bemesting

Akkerbouw Vandaag de dag wil je alle stikstof die je toedient ook graag benutten. Uit kunstmest met ammonium of ureum en uit dierlijke mest kan stikstof verloren gaan via ammoniakvervluchtiging. Deze ammoniakemissie uit de meststof betekent een verlies, aangezien de teelt de vervluchtigde stikstof niet meer kan benutten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen