Startpagina Archief

Hoe maak ik mijn rundveebedrijf klaar voor

de toekomst?

Vanuit het stikstofakkoord wordt elk rundveebedrijf een ammoniakemissiereductie opgelegd, en dat naast de vooropgestelde sectordoelstellingen. Daarbovenop komen er op een rundveebedrijf ook nog andere luchtemissies vrij, zoals methaan en lachgas. Vlaanderen stelt bijkomende doelstellingen om deze emissies te reduceren. Maar hoe bereid je je als rundveehouder daarop voor?

Begin juli 2023 organiseerde het departement Landbouw en Visserij 2 infomomenten (dus voor het ontwerp-stikstofdecreet of de 2 ministeriële instructies bekend werden gemaakt). De toelichting is gebaseerd op de goedgekeurde conceptnota Programmatische Aanpak Stikstof (10 maart 2023) (PAS) en is de basis voor de uitwerking van de PAS-wetgeving.

Verschil tussen milieu- en klimaatmaatregelen

Katrien Boussery, sectoradviseur emissies, geeft kort mee wat het verschil is tussen klimaat- en milieumaatregelen. “De stikstofproblematiek...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Verminder je ammoniakemissies bij bemesting

Akkerbouw Vandaag de dag wil je alle stikstof die je toedient ook graag benutten. Uit kunstmest met ammonium of ureum en uit dierlijke mest kan stikstof verloren gaan via ammoniakvervluchtiging. Deze ammoniakemissie uit de meststof betekent een verlies, aangezien de teelt de vervluchtigde stikstof niet meer kan benutten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen