Startpagina Archief

Buxus verovert stilaan opnieuw de Vlaamse tuinen

Dankzij zijn dichte groeiwijze en de mogelijkheid om hem te scheren als haag en in allerlei vormen, was de buxus eeuwenlang immens populair in tuinen en parken. Helaas, de massale kweek en aanplant maakten hem tot een gemakkelijke prooi voor ziekten en plagen. Daardoor werd hij massaal gerooid en vervangen door andere groenblijvende planten. Geen enkel alternatief kan echter tippen aan de kwaliteiten van de vertrouwde buxus.

Winterhard, zeer goed bladhoudend, perfect te scheren en in vorm te snoeien, relatief weinig onderhoud en in de juiste omstandigheden kan hij zeer oud worden: al deze kwaliteiten zijn moeilijk terug te vinden in andere planten en zorgen ervoor dat de vertrouwde buxus voorzichtig aan de herovering van onze tuinen begint. Ook het feit dat er geselecteerd wordt op gezondere soorten en dat we de buxusmot steeds beter onder controle krijgen, speelt hierin een belangrijke rol. Wij geven alvast de nodige tips om de buxus op de juiste manier te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Verminder je ammoniakemissies bij bemesting

Akkerbouw Vandaag de dag wil je alle stikstof die je toedient ook graag benutten. Uit kunstmest met ammonium of ureum en uit dierlijke mest kan stikstof verloren gaan via ammoniakvervluchtiging. Deze ammoniakemissie uit de meststof betekent een verlies, aangezien de teelt de vervluchtigde stikstof niet meer kan benutten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen