Startpagina Archief

Een goede monitoring van je maïspercelen 

wordt alsmaar belangrijker

Ritnaalden zorgen de laatste jaren voor toenemende problemen op maïspercelen. Vooral bij vochtig en warm weer kunnen ritnaalden heel wat schade aanrichten aan de jonge maïsplanten, met plaatselijk grote plantuitval tot gevolg. Hoe weet je of je perceel met ritnaalden besmet is en wat kan je eraan doen?

De zaaizaadontsmettingen staan in verschillende teelten onder druk, zo ook voor de maïsteelt. Het doek viel reeds voor Sonido (thiacloprid) en TMTD (thiram) en ondertussen ook voor Mesurol (methiocarb). Door deze toenemende problematiek in de maïsteelt startte, in het kader van de werking van het Landbouwcentrum Voedergewassen (LCV), een project op dat zich specifiek richtte op de aanpak van ritnaalden.

Schadelijke larven van de kniptor

Ritnaalden of koperwormen zijn de larven van de kniptor. Ze leven ondergronds, waar ze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Verminder je ammoniakemissies bij bemesting

Akkerbouw Vandaag de dag wil je alle stikstof die je toedient ook graag benutten. Uit kunstmest met ammonium of ureum en uit dierlijke mest kan stikstof verloren gaan via ammoniakvervluchtiging. Deze ammoniakemissie uit de meststof betekent een verlies, aangezien de teelt de vervluchtigde stikstof niet meer kan benutten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen