Daarna kon een bezoek aan de pocketvergister niet uitblijven. Hierin worden de gassen van mest van de koeien gebruikt om een gasmotor aan te drijven om elekticiteit te genereren. De verteerde mest wordt gebruikt op hun akkers waar gras en maïs op staan, dat gebruikt wordt als voeder voor de koeien. “We proberen zo circulair mogelijk te werken”, klinkt het.
Uiteindelijk kreeg Crevits de automatische voederrobot in werking te zien. “We merkten wel dat ze bij veel technieken verbaasd was”, vertelt Marijke. Een automatische voederrobot en melkrobot zorgen op het landbouwbedrijf echter voor tijdswinst, zijn kostenefficiënt en gaan verspilling tegen.
Met verschillende dossiers op tafel, zoals het GLB en MAP6, had ze wel een luisterend oor voor de andere grieven in de landbouw. “Toegang tot grond is moeilijk. Ik heb daarom ook beloofd werk te maken van de herziening van de pachtwetgeving”, vertelt ze aan Landbouwleven.
Het Koeweidehof is al vaker de plaats geweest van mooie ontmoetingen, vanwege het innovatieve karakter van het bedrijf. “We staan open voor innovaties die ons economisch iets opbrengen. Je moet tijd maken om na te denken over hoe het beter kan op je bedrijf. Natuurlijk moet je dit cijfermatig aanpakken, en dan is de bedrijfseconomische boekhouding een enorme hulp. We hebben ons ook laten omringen door mensen die de kennis hebben.”
Een fotoreportage van het bezoek kan je bekijken op de site van Landbouwleven.