Belgische voedingsindustrie ziet omzet met 30% dalen door coronacrisis
De Belgische voedingsbedrijven hebben door de coronacrisis hun omzet met gemiddeld 30% zien dalen. Een op de drie voedingsbedrijven kampt daardoor met liquiditeitsproblemen. Dat heeft sectorfederatie Fevia donderdag bekendgemaakt tijdens een elektronische persconferentie. De federatie stelde ook het plan #ReverseTheCurve voor, dat werk moet maken van het herstel.

"We zijn snel erkend als essentiële sector die kon blijven doorwerken, maar toch zijn ook wij sterk geïmpacteerd", zegt Bart Buysse, de CEO van Fevia.
De omzetdaling met 30% wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de sluiting van de horeca en foodservice en de daling van de export. Bovendien gingen ook de kosten de hoogte in, onder meer door investeringen in voorzorgsmaatregelen en beschermingsmateriaal. Vaak werden die kosten niet doorgerekend.
Daardoor kampt vandaag een op de drie voedingsbedrijven met...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement