Beyond Meat kiest voor Nederland als uitvalsbasis voor Europa
De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat gaat vanuit Nederland de Europese markt bedienen. Het bedrijf opent een fabriek in Zoeterwoude, waar het samen met vlees- en vleesvervangerbedrijf Zandbergen vegetarische burgers en worstjes maakt.

Beyond Meat breidt zijn productieactiviteiten verder uit in Nederland met de aankoop van een eigen fabriek in Enschede. Hier worden eiwitten op een speciale manier bewerkt. Het is de eerste eigen fabriek van Beyond Meat buiten de Amerikaanse staat Missouri waar dit proces wordt toegepast.
Beyond Meat werd in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot een bekend merk voor alternatieven voor vlees. Inmiddels worden de vegetarische burgers en worstjes, bekend onder de namen Beyond Burger en Beyond Sausage, in 75 landen verkocht. Door ook in Nederland te...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement