Startpagina Mechanisatie

Een op 3 landbouwers ervaart met tractor wekelijks gevaarlijke situatie met fietsers

Tijdens het rijden met de tractor op veldwegen wordt 36% van de landbouwers wekelijks geconfronteerd met een gevaarlijke situatie waarbij een of meerdere fietsers betrokken is. 13% zegt dit zelfs dagelijks mee te maken. Dat blijkt uit een bevraging door de Boerenbond bij 626 land- en tuinbouwers. De resultaten staan te lezen in het tijdschrift Boer&Tuinder.

De meeste gevaarlijke situaties ontstaan volgens de ondervraagde landbouwers omdat er op de veldweg onvoldoende ruimte is voor het landbouwvoertuig en de fietsers niet aan de kant gaan. Te smalle wegen, waardoor het voertuig niet kan uitwijken voor andere weggebruikers, staat op plaats 2 van de meest vermelde oorzaken. Daarna komen onverwachte manoeuvres van fietsers en het feit dat ze de breedte van het landbouwvoertuig verkeerd inschatten.

"De landbouwers vinden dat fietsers de verkeersregels op het platteland niet altijd naleven en dat dit de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken