Startpagina RULA

Wijnconsumptie stagneert in Europa, maar groeit wereldwijd

De Europese wijnconsumptie stagneert alweer enige tijd. Tegelijk groeit de afzet naar derde landen, waarbij de Chinese dorst naar de betere wijnen opvalt. Europeanen kopen ondertussen steeds meer wijn online. Dat levert gemiddeld betere marges op en verschaft de verkopende partij inzicht in het consumentengedrag. Geen sinecure in een bijzonder gefragmenteerde en complexe industrie als de wijnbouw.

Belgen houden van een glaasje wijn. In 1976 dronken Belgen gemiddeld 16l wijn. In 1998 was dat al gestegen tot 22l en vandaag bedraagt het circa 26l per jaar. Het overgrote deel daarvan wordt uit het buitenland gehaald. Veel hoeft wijn niet te kosten. 95% van alle flessen kost minder dan 6 euro. Ongeveer twee derde van de wijn wordt thuis genoten en een derde wordt in de horeca gekocht. Belgen behoren niet tot de grootste wijnliefhebbers. Ons land is in Europees perspectief eerder een middenmoter.

Jean-Claude Juncker is met zijn grote liefde voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA

De juridische kant van een schadegeval in de landbouw

RULA De landbouwsector zit vol gevaren. Zowel letterlijk als figuurlijk loert het gevaar om elke hoek. Hoewel voorkomen beter is dan genezen, is een goede kennis van het aansprakelijkheidsrecht ook een belangrijke meerwaarde voor een bedrijfsleider in de landbouwsector.
Meer artikelen bekijken