Startpagina Veeteelt

Franse restaurants moeten herkomst vlees vermelden

De Franse premier François Bayrou breidt met een decreet de verplichting uit voor restaurants om het herkomstland van het vlees op het menu te vermelden.

Die verplichting bestond al voor rundsvlees sinds 2002, maar geldt voortaan ook voor vlees van varkens, kippen, schapen en geiten.

Op vraag van de veeouders

Volgens Bayrou komt de uitbreiding van de verplichting er op vraag van onder meer de Franse veehouders. Door te vermelden op de kaart in het restaurant dat het vlees uit Frankrijk komt, hopen ze dat de Franse restaurantbezoekers vaker voor Frans vlees zullen kiezen en dat ze daardoor een correcte prijs...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken