Startpagina Veeteelt

Brouns wil gecoördineerde aanpak blauwtongvirus

Het blauwtongvirus heeft een serieuze impact op de veestapel in Vlaanderen. Er zijn niet alleen de dieren die gestorven zijn door het virus en de vaccinatiekosten voor de veehouder. Op termijn vreest men ook voor gevolgen als onvruchtbaarheid, vroeggeboorte en verminderde melkproductie.

In de commissie Landbouw van het Vlaams Parlement van 6 november stelden volksvertegenwoordigers Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Arnout Coel (N-VA) bevoegd minister Jo Brouns (cd&v) daarover een aantal vragen. Ze hadden bedenkingen bij de vaststelling dat er in Wallonië 17 miljoen euro wordt uitgetrokken om de landbouwers en andere slachtoffers van het blauwtongvirus te vergoeden. In Vlaanderen bestaat dat niet. De vraagstellers gingen niet voorbij aan het risico dat de vergoeding in Wallonië de poort openzet voor valse aangiftes.

Omdat er...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken