Dankzij tarwe uit regeneratieve landbouw eten we duurzamer brood
Door een nieuwe stap in het samenwerkingsverband tussen Delhaize en La Lorraine Bakery Group koopt de Belgische consument voortaan duurzamer brood. Aan de basis ligt Belgische tarwe die aan de hand van regeneratieve landbouwtechnieken verbouwd wordt.

De eerste 3.000 ton werden inmiddels geoogst en leidt tot een CO2-voetafdruk die meer dan halveert ten opzichte van conventionele tarwe, aldus Delhaize.
De eerste volumes Belgische regeneratieve tarwe werden geoogst in 2023 en werden verwerkt tot bloem, bestemd voor het ‘Rustik broodassortiment. Dit staat voor traditionele broden vol smaak door het gebruik van Belgische bloem, desem en een lange rusttijd. Het deeg wordt met de hand gevouwen en de broden worden op steen gebakken.
Door het gebruik van...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement