Startpagina Veeteelt

Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerd voeder

In 2022 werd in ons land liefst 84% minder antibiotica in gemedicineerde voeders verstrekt dan in 2011. Hiermee is de doelstelling om tegen 2024 een reductie van 75% te behalen reeds bereikt.

De maatschappelijke bezorgdheid rond het gebruik van antibiotica in de dierlijke productie blijft een belangrijk actiepunt, ook voor de Belgian Feed Association (BFA). BFA heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het gebruik van antibiotica in gemedicineerde voeders sterk te verminderen.

Uitgedrukt in actieve substantie, kunnen de leden van BFA voor het volledige kalenderjaar 2022 een reductie van 84% voorleggen, specifiek voor de met antibiotica gemedicineerde voeders. Dit is een verdere...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken