Wortelsoep met gerst en muntolie
Dit is een recept voor wortelsoep, maar dan wel een die simpel klaar te maken is en die heerlijk anders smaakt. Deze soep krijgt een licht gerookte smaak door de geroosterde wortelen, ui en knoflook. De muntolie zorgt voor een frisse toets. Je hebt een uur nodig om het klaar te maken voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
4 wortelen
2 ajuinen
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
4 takjes tijm
1 kl currypoeder
750 ml groentebouillon
100 g gerst
0,50 bouillonblokje
Voor de muntolie
3 takjes munt
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 ° C
Spoel en snijd de wortelen in gelijke stukken.
Pel en snijd de ui in grove stukken.
Schik de wortelen, ui en knoflook op een bakplaat.
Overgiet met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de takjes tijm bij en meng alles goed onder elkaar.
Rooster 35 minuten in de oven.
Kook ondertussen de gerst met het bouillonblokje en giet af.
Maak muntolie door de muntblaadjes samen met een teentje knoflook, olijfolie en peper en zout in een maatbaker glad te mixen.
Neem een hoge kookpot en voeg de geroosterde groenten samen toe. Pel de knoflook, voeg toe aan de groenten en giet er de bouillon bij.
Kook de soep 10 minuten op een rustig vuurtje.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be