Vol-au-venttaartjes
Smeuïge vol-au-vent en krokant bladerdeeg: dé ideale combinatie. Serveer deze Belgische klassieker als individuele taartjes. Feestelijk! Om dit voor 6 personen klaar te maken heb je zo’n 75 minuten nodig.

Wat heb je nodig?
2 kippenbouten
1 sjalot
1 wortel
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 kruidnagel
4 jeneverbessen
een half kippenbouillonblokje
60 g boter
60 g bloem
200 g gehakt
250 g kastanjechampignons
een halve citroen
olijfolie
peper
zout
12 vellen vierkante bladerdeeg
Hoe bereid je het?
Pel de ui en schil de wortel, snij in grove stukken.
Breng 750 ml water met de kippenbouten, wortel, sjalot, tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbessen en kippenbouillonblokje aan de kook. Laat 30 minuten op een zacht vuur garen.
Giet af, bewaar het kookvocht en haal het vlees van de bouten. Snijd het vlees fijn.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat 1 minuut al roerend bakken.
Blus geleidelijk aan met 400 ml van het kookvocht van de kip. Blijf roeren tot de saus voldoende is ingedikt.
Zet de pan van het vuur en kruid bij met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Rol met natte handen kleine balletjes van ongeveer 2 cm diameter van het gehakt.
Snijd de champignons in fijne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes en champignons gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.
Voeg de kip, balletjes en champignons bij de saus.
Neem een uitsteekvorm van ongeveer 12 cm dia, of een soepkommetje en duw uit alle vellen bladerdeeg een cirkel.