Startpagina Actueel

Oproep voor investeringsprojecten agrovoedingssector 2022

Het Departement Landbouw en Visserij lanceert zoals elk jaar een oproep voor steun voor de agrovoedingsketen. Zo wil het departement investeringen en innovatie in de verwerking en afzet van landbouwproducten stimuleren. Tot en met 10 november kan men een projectsubsidie van 30% aanvragen.

Leestijd : 2 min

Al decennialang staat de Vlaamse agrovoedingssector garant voor de productie van kwaliteitsvolle en gezonde voeding. Om dat ook in de toekomst te garanderen, zijn investeringen en innovatie belangrijk.

Daarom lanceert het Departement Landbouw en Visserij een oproep voor steun voor de agrovoedingsketen. Maakt u deel uit van een groep (coöperatie) van landbouwers of van een bedrijf in de agrovoedingssector? Hebt u een investeringsproject waarmee we de positie van de landbouwer als leverancier van landbouwproducten kunnen versterken? Dan komt u in aanmerking, want met deze maatregel wil het departement investeringen en innovatie in de verwerking en afzet van landbouwproducten stimuleren.

De investeringen moeten wel een directe meerwaarde betekenen voor de landbouwer als leverancier van de te verwerken of af te zetten landbouwproducten.

Het subsidiepercentage bedraagt 30% van de subsidiable projectkosten. De projecten worden door een beoordelingscommissie geëvalueerd op:

- de meerwaarde voor de landbouwsector,

- de mate van innovatie,

- de duurzaamheid van het project,

- de kwaliteit van het project en

- de mate van samenwerking binnen de keten.De uitvoeringsperiode van de projecten bedraagt maximaal 2,5 jaar vanaf de kennisgeving van de selectie.

Hoe dient u een aanvraag in?

Meer informatie vindt u op onze website bij VLIF-steun aan de agrovoedingssector. U vindt er ook het aanvraagformulier voor deze subsidie. De aanvragen moeten ten laatste op 10 november 2022 worden ingediend via het e-loket .

Meer weten over deze oproep agrovoeding? Bekijk dan dit inspirerende filmpje ‘Projectsteun voor de agrovoedingsindustrie’ .

De oproep gebeurt in het kader van het Vlaams Programmeringsdocument voor Plattelandsontwikkeling 2014-2020 (PDPO III).

Departement Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Biedt een mengteelt kuilmaïs-klimboon kansen?

Maïs Nieuwe, robuustere gewassen of variëteiten kunnen het risico op misoogsten verlagen en vaak zowel een hoge opbrengst als goede voederwaarde garanderen. Zo kan de mengteelt kuilmaïs-klimboon meer eiwit opleveren met een betere stikstof- efficiëntie. Het project Farmers’ Benefits onderzocht de voor- en nadelen van deze mengteelt.
Meer artikelen bekijken