Startpagina Groenten

Bij aspergehoeve Hertenveld: “Kraakverse asperges, daarin onderscheiden we ons van de supermarkt”

Het seizoen van het ‘witte goud’ is weer aangebroken. In dé aspergestreek in Limburg zijn er heel wat aspergebedrijven uit de startblokken geschoten. Dat is althans het geval bij aspergehoeve Hertenveld in Bilzen. Koen De Busschop en zijn vrouw Nathalie staan al bij het krieken van de dag klaar om de asperges beetklaar te maken en om ze via de hoevewinkel aan de man te brengen.

De ochtendstond heeft goud in de mond. Dat is alvast een gezegde dat op aspergehoeve Hertenveld slaat. Het was nog maar 7 uur, maar de bedrijvigheid in de hoeve was al in de lucht te voelen. Vijf seizoensarbeiders sorteerden de asperges die vers van het land kwamen. “Midden april zijn we gestart met de eerste asperges van onze percelen te halen”, vertelt Koen De Busschop. “We zijn altijd wat later dan in de Kempen natuurlijk. Zij telen op zandgrond,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken