Startpagina Edito

Edito: ‘Natuurlijk gedrag’... hoe omschrijf je dat?

Eind mei werd een nieuwe wet omtrent dierenwelzijn goedgekeurd door het Nederlandse parlement. Heel wat dierenhouders – niet alleen professionele veehouders – verslikten zich vermoedelijk in hun koffie, want ook konijnen en vogels mogen mogelijk vanaf 2023 niet meer in een hok of kooi worden gehouden.

De nieuwe dierenwet werd ingediend door de Partij voor de Dieren. Deze ‘atypische’ partij zetelt al sinds november 2006 met 2 zetels in de Nederlandse Tweede Kamer. Sindsdien blijft ze groeien. Er zitten intussen zowaar 81 volksvertegenwoordigers in alle geledingen van het politieke toneel. Bij de verkiezingen van maart werden zelfs 6 zetels in de Nederlandse Tweede Kamer binnengehaald. Blijkbaar wisten ze er heel wat collega’s te overtuigen met hun voorstel tot wetswijziging omtrent dierenwelzijn.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken