Wat heb je nodig?
150 g fijne suiker
600 ml volle melk
4 gelatineblaadjes
zeste van 2 limoenen
3 el limoensap
handvol basilicum blaadjes + extra om af te werken
200 g volle yoghurt
100 g mascarpone
250 g aardbeien
2 el amandelschilfers, geroosterd
zonnebloemolie
Hoe ga je te werk?
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de melk met suiker en zeste van limoen op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg, samen met de uitgeknepen gelatineblaadjes, bij de melk. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
Laat wat afkoelen.
Klop de yoghurt met de mascarpone los. Giet de zoete melk door een zeef bij het yoghurtmengsel en druk de basilicum uit. Giet er het limoensap bij en roer goed door.
Vet de panna cottavormpjes in met olie.
Giet er het yoghurtmengsel in, dek af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Snijd de aardbeien in partjes. Zet de potjes omgekeerd op de borden en laat de panna cotta er langzaam uit glijden.
Schep er de aardbeien over en werk af met de extra basilicumblaadjes en de amandelschilfers.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be
