Startpagina Archief

Flammkuchen met savooikool, prei, erwtjes en pesto

Geef de klassieke flammkuchen een verrassende, vegetarische upgrade met savooikool, prei, erwtjes en een vleugje pesto van waterkers. Perfect als lunch, diner of als originele borrelsnack die in de smaak valt bij iedereen! Na 40 minuten koken is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

300 g bloem

150 ml water

2 el olijfolie

0,50 tl zout

Voor de topping:

0,25 savooikool

1 prei

100 g diepvrieserwten (ontdooid)

150 g zure room

100 g Flandrien Oud (geraspt)

peper

zout

2 el olijfolie

Voor de pesto:

50 g waterkers

30 g walnoten

30 g Flandrien Oud (geraspt)

1 teentje knoflook

4 el olijfolie

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Maak de bodem:

Meng de bloem, water, olijfolie en zout in een kom tot een soepel deeg.

Voeg extra water toe als het te droog is. Kneed het deeg 5 minuten, wikkel in folie en laat rusten terwijl je de toppings bereidt.

Voor de groentjes:

Snijd de savooikool in fijne reepjes en de prei in ringen.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de savooi en prei 7 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Blancheer de erwtjes kort in kokend water en spoel af met koud water.

Maak de pesto:

Doe de waterkers, walnoten, Flandrien kaas, knoflook en olijfolie in een hakmolen of maatbeker en mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.

En verder:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verdeel het deeg in twee porties en rol elk deel dun uit op bakpapier.

Bestrijk de bodems met een dunne laag zure room. Verdeel de savooi, prei, erwtjes en geraspte kaas gelijkmatig over de flammkuchen.

Leg de flammkuchen op een hete bakplaat of 12 minuten tot de randen krokant en goudbruin zijn.

Afwerking:

Haal de flammkuchen uit de oven en druppel de waterkerspesto eroverheen. Serveer direct, eventueel gegarneerd met wat extra verse waterkers. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen