Ingrediënten
3 à 4 appels
2 eieren
120 g suiker
3 zakjes vanillesuiker
190 g zelfrijzende bloem
4.5 el melk
4.5 el zonnebloemolie of andere neutrale olie
snuifje zout
Voor het suikerlaagje:
1 ei
3 el suiker
80 g boter
Voor de slagroom:
300 ml room
3 el bloemsuiker
Recept
Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
Maak het taartbeslag: neem een mengkom en roer hierin de bloem, 120 g suiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en olie tot een egaal beslag.
Beboter een platte taartvorm en bestuif de bodem en rand met gewone bloem. Spatel het deeg in de taartvorm.
Snijd de appels in 4, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in halve maantjes van ongeveer 5mm dik.
Schik de appel op het beslag. Opgelet: duw ze niet te diep in het beslag, anders is het resultaat minder mooi.
Maak het suikerlaagje:
Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker toe. Als de suiker volledig gesmolten is in de boter laat je het suikermengsel even afkoelen.
Meng het ei onder het suikermengsel tot een gladde massa en lepel over de taart.
Bak de taart 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C.
Laat afkoelen.
Klop de room op samen met de bloemsuiker.
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.