Startpagina Archief

Crème brûlée met geitenkaas

Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Kies dan eens niet voor de klassieke crème brûlée, maar probeer eens deze variant met geitenkaas. Je hebt ongeveer een uur nodig om vier personen van dit dessert te kunnen laten smullen.

Wat heb je nodig?

3,5 dl volle melk

250 g geitenkaas

7 eidooiers

75 g suiker

5 dl room

4 el kristalsuiker

4 el kandijsuiker

Extra benodigdheden:

vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)

gasbrandertje

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 110°C.

Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Dien je verzamelaanvraag vóór 1 mei in

Actueel De uiterste indieningsdatum voor het invullen van je verzamelaanvraag is woensdag 30 april. Ook je aanvraag voor de ecoregeling ‘Voorjaarsbraak met late inzaai mais’, de subsidie voor de brede weersverzekering en de subsidie ‘Controlekosten biologische productiemethode' moet ten laatste op 30 april gebeuren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen