Voedselverlies in Vlaanderen geschat op 907.000 ton
De voedselverliezen in de hele productieketen en bij de consument worden in Vlaanderen geschat op 907.000 ton. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Omgeving van de Vlaams overheid, die zich samen met een aantal sectororganisaties heeft geëngageerd om het voedselverlies tegen 2020 met 15 procent te doen afnemen.

De Vlaamse regering keurde deze maand het voortgangsrapport 2016 van het Ketenplatform Voedselverlies goed. Daarin zijn onder meer de landbouwsector (Boerenbond), de voedingsindustrie (Fevia), de distributiesector (Comeos), de cateringsector (UBC) en de horeca (Horeca Vlaanderen) vertegenwoordigd. Het platform engageerde zich in 2014 om het voedselverlies tussen 2015 en 2020 met 15 procent te doen zakken.
Uit het eerste monitoringsrapport met de nulmeting bleek al dat de voedselreststroom - al het...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement