Startpagina Tuin

Tuin: zo kweek je lekkere blauwe bosbessen in eigen tuin

Bessen zijn in! Ze zijn van nature lekker, gezond en bovendien makkelijk te kweken. De blauwe bes is echter een buitenbeentje. Lekker en gezond is ze zeker, volgens heel wat bronnen is het zelfs een “superfood” en een rijke bron van antioxidanten, vitaminen en voedingsvezels. Wat betreft dat ‘makkelijk te kweken’ zullen we toch echter rekening moeten houden met de bijzondere eisen die ze aan haar groeiplaats stelt.

Deze heerlijk smakende cultuursoorten van de blauwe bosbes winnen steeds meer aan populariteit bij de tuinliefhebbers. Ze bevatten meer natuurlijke suikers en smaken minder zuur dan de wilde, meer aromatische, blauwe bosbessen en door verschillende rassen aan te planten kan men oogsten van de vroege zomer tot in de herfst. De kersgrote bessen zijn op hun lekkerst als ze vers geplukt zijn, maar laten zich ook een aantal dagen bewaren in de frigo en kunnen probleemloos diepgevroren worden. Daarnaast zijn de struiken ook bijzonder sierlijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Stinzenplanten brengen de lente in tuinen en op terrassen

Tuin Stinzenplanten: de kans is groot dat je er nog nooit van gehoord hebt. Het is dan ook een oer-Hollands woord voor een groep van planten – vaak voorjaarsbloeiers met opvallende gekleurde bloemen – waarvoor we in Vlaanderen geen echte naam hebben. We kennen ze echter wel: sneeuwklokje, krokus, kievitsbloem, daslook, wilde narcis…
Meer artikelen bekijken