Startpagina Maïs

Knolcyperus correct aanpakken

Knolcyperus is sinds de jaren 80 Vlaanderen binnengeslopen en bezorgt vele telers, onderzoekers en fytoadviseurs kopzorgen omdat de plant erg gemakkelijk vermeerdert. Bestrijden kan chemisch, maar ook mechanisch. Hieronder geven we een overzicht.

Als een landbouwer vraagt wat te doen bij een hardnekkige hanenpootbesmetting, dan zijn de meeste adviseurs alert voor een knolcyperusbesmetting. Over het voorkomen van dit grasachtig probleemonkruid en de bijhorende bestrijding werd de laatste jaren al wat meer gezegd, maar jammer genoeg wordt omwille van de overschaduwende taboesfeer nog vaak gezwegen. Het voorjaar is de ideale periode om nogmaals de aandacht te vestigen op dit probleem.

Woekeronkruid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Pak knolcyperus en doornappel in maïs tijdig aan

Maïs Knolcyperus en doornappel zijn hardnekkige onkruiden, die ook de maïsteelt flink kunnen teisteren. Volg daarom je percelen goed op en zet de nodige tools juist en tijdig in om ze beheersbaar te houden. Meer transparantie en kennis van je percelen kan daarbij helpen, ook om verdere verspreiding te vermijden.
Meer artikelen bekijken