Startpagina Edito

Edito: het kind en het badwater

In enkele maanden tijd heeft het coronavirus de wereld veranderd. Links en rechts klinkt vanuit progressieve hoek de roep dat we alles dicht bij huis moeten produceren. Wie had kunnen denken dat een variant op het ‘America First’-principe van Donald Trump populair zou worden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan?

Meer productie dicht bij huis is goed, maar we moeten ook oppassen. De grote voordelen van internationale samenwerking zijn snel vergeten. Het marktmechanisme stuurt de productie naar plekken waar die het meest doelmatig lukt. Het maakt staten ook afhankelijk van elkaar; hierdoor zullen eventuele conflicten eerder vreedzaam worden opgelost.

De roep om productie naar huis te halen klinkt het luidst als het gaat om bescherming voor medisch en verzorgend personeel. Ook voor de landbouw is de situatie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: Het pruttelt en het borrelt, maar kookt het ook over?

Edito De lezersbrief die we vorige week publiceerden over het (nieuwe) MAP, PAS… en (massaal) boeren bestelen, sloeg in bij de lezers. Uit reacties hierop en op andere landbouwgebeurtenissen voelen we dat het ondanks het luwen van de boerenprotesten toch nog steeds pruttelt en borrelt, maar gaat het potje terug overkoken?
Meer artikelen bekijken