Crème brûlée met geitenkaas
Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Kies dan eens niet voor de klassieke crème brûlée, maar probeer eens deze variant met geitenkaas. Je hebt ongeveer een uur nodig om vier personen van dit dessert te kunnen laten smullen.


Wat heb je nodig?
3,5 dl volle melk
250 g geitenkaas
7 eidooiers
75 g suiker
5 dl room
4 el kristalsuiker
4 el kandijsuiker
Extra benodigdheden:
vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)
gasbrandertje
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 110°C.
Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog). Zet de vormpjes in een bakplaat en vul de bakplaat met een bodem water. Bak au bain-marie af gedurende 50 minuten op 110°C en laat de crème brûlée daarna afkoelen.
Bestrooi de crème brûlée met een mengeling van kristalsuiker en kandijsuiker en gebruik een gasbrandertje om ze af te branden.
Kan je niet genoeg krijgen van dit dessert? Lees dan zeker onze tips voor krakend lekkere crème brûlée op https://www.lekkervanbijons.be/melk/creme-brulee-maken