KVLV lanceert kookboek ‘Wereldgerechten’
Vrouwenorganisatie KVLV heeft donderdag het receptenboek 'Wereldgerechten' voorgesteld. Met het kookboek wil ze de werking van lokale afdelingen diverser maken en contacten faciliteren met vrouwen van buitenlandse herkomst of met een ander levenspatroon. De recepten werden aangebracht door medewerkers en vrijwilligers actief in het restaurant van het Leuvense sociaal economiebedrijf De Ruimtevaart.

Koken en eten is iets wat mensen verbindt. Het is dus het ideale moment om anderen te leren kennen, begrijpen en eventuele vooroordelen te slopen. Via workshops, die begeleid zullen worden onder meer door degenen die de recepten in het boek aanbrachten, willen we in deze superdiverse samenleving meer contacten leggen met mensen uit andere culturen, taalgroepen en levenspatronen", zegt Caroline Audoor, woordvoerster van KVLV. Op dit ogenblik hebben al een 40-tal lokale afdelingen de workshop 'Wereldgerechten' gepland....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement