KVLV lanceert kookboek ‘Wereldgerechten’

Het boek bevat de favoriete recepten van een aantal deelnemers, aangevuld met een persoonlijk verhaal.
Het boek bevat de favoriete recepten van een aantal deelnemers, aangevuld met een persoonlijk verhaal. - Foto: Belga

Koken en eten is iets wat mensen verbindt. Het is dus het ideale moment om anderen te leren kennen, begrijpen en eventuele vooroordelen te slopen. Via workshops, die begeleid zullen worden onder meer door degenen die de recepten in het boek aanbrachten, willen we in deze superdiverse samenleving meer contacten leggen met mensen uit andere culturen, taalgroepen en levenspatronen", zegt Caroline Audoor, woordvoerster van KVLV. Op dit ogenblik hebben al een 40-tal lokale afdelingen de workshop 'Wereldgerechten' gepland.

Audoor is ervan overtuigd dat er nog vele zullen volgen. Anna Raymaekers van De Ruimtevaart bevestigt dat de kook- en eetsessies in het sociaal restaurant uitstekend geschikt blijken te zijn om mensen samen te brengen. "Op dergelijke momenten zie je bijvoorbeeld dat de taaldrempel voor mensen van een andere herkomst plots veel lager is dan anders." Het boek bevat de favoriete recepten van een aantal deelnemers, aangevuld met een persoonlijk verhaal. Raymaekers hoopt dat de workshops die KVLV gaat organiseren drempelverlagend zullen werken voor mensen met een andere herkomst om in dergelijke organisaties te stappen.

Belga

Meest recent

Meest recent