Schenken van voedseloverschotten zit in de lift
Er worden steeds meer voedseloverschotten weggeschonken, en dan vooral door de Vlaamse veilingen en supermarkten. Supermarkten hebben in 2017 3,8 maal meer weggeschonken dan in 2015. Dat blijkt uit de cijfers van de voedselverliesmonitor van 2017, die de Vlaamse overheid dinsdag bekendmaakte.

In 2017 werd er 1.554 ton aan marktoverschotten groenten en fruit gegeven aan hulporganisaties die deze doen terechtkomen bij mensen die het financieel moeilijk hebben. Van de voedselveilingen gaat bovendien 95 procent van de voedseloverschotten naar het voederen van vee.
De voedselverliesmonitor probeert sinds 2015 in kaart te brengen waar voedseloverschotten terechtkomen.
De sector visserij is een buitenbeentje want daar gaat er helemaal niets verloren. Alle ondermaatse vis of ongewenste vissoorten verdwenen...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement