Startpagina Actueel

Schenken van voedseloverschotten zit in de lift

Er worden steeds meer voedseloverschotten weggeschonken, en dan vooral door de Vlaamse veilingen en supermarkten. Supermarkten hebben in 2017 3,8 maal meer weggeschonken dan in 2015. Dat blijkt uit de cijfers van de voedselverliesmonitor van 2017, die de Vlaamse overheid dinsdag bekendmaakte.

In 2017 werd er 1.554 ton aan marktoverschotten groenten en fruit gegeven aan hulporganisaties die deze doen terechtkomen bij mensen die het financieel moeilijk hebben. Van de voedselveilingen gaat bovendien 95 procent van de voedseloverschotten naar het voederen van vee.

De voedselverliesmonitor probeert sinds 2015 in kaart te brengen waar voedseloverschotten terechtkomen.

De sector visserij is een buitenbeentje want daar gaat er helemaal niets verloren. Alle ondermaatse vis of ongewenste vissoorten verdwenen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Professor Geert Haesaert blikt terug op zijn carrière

Akkerbouw Dit najaar zette professor Geert Haesaert, expert op het gebied van duurzame gewasproductie, van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van UGent een punt achter zijn indrukwekkende carrière. We proberen deze beknopt samen te vatten met een afscheidsinterview.
Meer artikelen bekijken