Tomatenseizoen bij BelOrta geopend met eerste Coeur de Boeuf-tomaten
De eerste Coeur de Boeuf-tomaten van het seizoen zijn vrijdag bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver verhandeld. Daarmee luidt BelOrta het tomantenseizoen officieel in. De Coeur de Boeuf is een unieke tomaat die van binnen naar buiten rijpt en dus vaak nog groen is wanneer ze klaar is voor consumptie.

Vorig seizoen werd bij BelOrta zo’n drie miljoen kilogram Coeur de Boeuf aangevoerd en ook dit jaar wordt een vergelijkbaar aantal verwacht. BelOrta is één van de pioniers in Coeur de Boeuf en heeft ondertussen reeds meer dan 10 jaar ervaring in het telen en verhandelen ervan. Hierdoor kan BelOrta zijn product perfect afstemmen op de eisen van zijn klanten.
Coeur de Boeuf betekent letterlijk ’ossenhart’ en verwijst naar de unieke vorm van de vrucht. Typisch aan deze tomaat is dat ze van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement