Ingrediënten
500 g kalfsgehakt
3 el gehakte bieslook
3 el gehakte peterselie
3 el gehakte munt
3 el gehakte dille
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
peper en zout
100 g rucola
50 g kervel
4 takjes dille
50 g ricotta
4 el maïsolie
1 el honing
1 takje tijm, blaadjes
1 takje rozemarijn, naaldjes
rasp en sap van 1 citroen
50 g boter
Recept
Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden (bieslook, peterselie, munt en dille), het gesnipperd sjalotje en de knoflook, 2 el ricotta en de helft van de citroenrasp tot een homogene massa. Vorm er balletjes mee. Bak de balletjes in wat boter.
Maak een vinaigrette met maïsolie, citroensap, de tijm en rozemarijn. Meng er de honing door en de overige gehakte kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rucola met de kervel en dille tot een frisse kruidensla. Serveer met de balletjes en de kruidige vinaigrette. Lekker met getoast stokbrood.
Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.